Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Борисов: Моята тактика е за добросъседство и мир

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода “, от където ще огледат с хеликоптер част от южната граница на страната ни. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

" Тук сме на триъгълника сред трите страни – България, Гърция и Турция “, означи министър председателят Борисов пред Урсула декор дел Лайен и Шарл Мишел. Преди да излетят, министър-председателят сподели на европейските си посетители преоборудваната гранична полиция. Борисов подчертава също върху инфраструктурата, която се построява с помощта на европейската взаимност, както и енергийните планове, по които страната ни работи. Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано през днешния ден договореност с „ Газпром “. „ Благодарение на доста положителните договаряния и помощта на Европейска комисия, постигнахме цена на природния газ с над 40% по-ниска “, добави Борисов.

„ Целият район е в напредък. Идват доста туристи “, означи българският министър-председател. По думите му е значимо да бъде проявен разсъдък и да се откри решение за проблемите в района. „ Истината е в политическо и дипломатическо решение. Иначе сме извънредно добре готови, години наред, само че дипломацията е преди всичко “, безапелационен беше премиерът Бойко Борисов.

В рамките на полета с хеликоптер министър председателят Борисов персонално ще запознае европейските водачи с голямата отговорност, която България носи, поддържайки високо равнище на сигурност на външната граница на Европейски Съюз. Миграцията e предпочитана за страната ни тематика, поради географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на ограниченията, подхванати на национално равнище, по този начин и на положителното съдействие със прилежащите трети страни.

Снимка: Пресслужбата на Министерския съвет

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР